למה ב – FDA מתחנפים לתעשיית המזון לתינוקות? "השתדלו להפחית מתכות כבדות"

Spread the love

מה שלא ברור הוא, למה אם ב-FDA הבינו שמדובר בפגיעה בבריאות הפעוטות, רק ממליצים ומקווים שהתעשייה תיישם? למה לא מחייבים הוצאה מוחלטת של מתכות כבדות מהמזון של הקטנטנים?

מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) פרסם טיוטה של הנחיות חדשות כדי לסייע בהפחתת רמות העופרת במזונות מעובדים המיועדים לילדים מתחת לגיל שנתיים.
היוזמה היא חלק ממאמץ רחב יותר המכונה "קרוב יותר לאפס", שמטרתו להגביל מתכות כבדות במזון.
אז בינתיים הוציאו הנחיות ועכשיו מחכים שתעשיית המזון תועיל בטובה להגיב ולהעיר הערות עד 27 במארס.
התופעה הלא ברורה היא למה לייעץ לתעשיית המזון כיצד להפחית את רמות העופרת במזונות מעובדים המיועדים לתינוקות וילדים צעירים מאוד? למה לא לקבוע עובדה? מדובר בהנחיות שלא מיועדות להיות מחייבות מבחינה משפטית, הן למעשה חלק מרשימה רחבה יותר של יוזמות ה-FDA הנקראות "קרוב יותר לאפס", או במילים אחרות, זה לא בריא, מדובר בחסרי ישע ובהוריהם שאנחנו אמונים על בריאותם, אבל אנחנו פוחדים מכם קצת, אז אם נבקש יפה, תסכימו?

ד"ר כריסטינה ג'ונס, רופאה לרפואת חירום לילדים ויועצת רפואית בכירה ב-PM Pediatric Care, אומרת כי הדרכה זו היא התפתחות מבורכת גם אם התחום מודע מאוד לסיכונים של עופרת ומתכות כבדות אחרות.

"אלה, אני חושבת, הנחיות שהיו צריכות להגיע כבר מזמן. זה אך הגיוני שיש לנו הנחיה מאוד רשמית לחשיפת עופרת לילדים מכל סוג , בין אם זה צבע, בין אם זה מזון, זה הגיוני מאוד, ואני שמחה לראות שזה סוף סוף כאן", אמרה למגזין Healthline

ד"ר חורחה א. פרז, רופא ילודים ומייסד ה-KIDZ Medical Services של פלורידה, רואה בהדרכה צעד ראשוני טוב, אך אומר שלדעתו ה-FDA היה צריך לנסח את ההנחיות בצורה חזקה יותר ובלתי מתפשרת.

"חשבתי שהם צריכים לצאת קצת יותר חזק ולעשות את זה, בניגוד לרק להמליץ או להציע, שהם צריכים להפוך את זה לדרישה של סטנדרטים בתעשייה", אמר ד"ר פרז.

טיוטת ההנחיות מבקשת להפחית את החלקים למיליארד של עופרת (בקיצור ppb) במזון מעובד. הטווח הספציפי משתנה, מ-10 ppb בדברים כמו יוגורט ופירות ועד 20 ppb בדגנים וירקות שורש. ד"ר דרק מקללן, מנהל רפואי בכיר ב-Central Ohio Primare Care, אומר ששימוש במידע זה לקידום תזונה טובה הוא חיובי.

"אני, באופן אישי, מתעסק בתזונה, במיוחד בעולם רפואת הילדים, כי זה לא רק מניח את הבסיס לבריאות טובה מאוחר יותר, במיוחד, במונחים של עופרת, ההשפעות המצטברות הללו בשלב מוקדם מאוד מזיקות לצמיחת המוח ולהתפתחות . אז בכל פעם שיש לנו הזדמנות להגביל את החשיפות הכרוניות האלה דרך מה שאנחנו אוכלים ושותים, אני חושב שזה ניצחון".

ה-FDA אמר כי הנחיות אלו עשויות להיות הפחתה בחשיפה לעופרת בשיעור של עד 24% עד 27%.

מומחים אומרים שאין רמה בטוחה ידועה לעופרת, ושאנשים צריכים להיות מודעים לכך שניתן להכניס עופרת למזון שלנו מדברים כמו האדמה המכילה אותה.

ה-FDA אכן אומר בפרסום כי הנחיות אלו אינן נועדו להנחות את בחירת המזון על ידי הצרכנים, כלומר – חלילה לא רוצים לפגוע בבריאות חשבון הבנק של טייקונים על פני בריאות הציבור. ציבור הילדים והתינוקות.

מה הורים צריכים לדעת?

הורים, בסוף הכל בידיים שלכם (pixabay)

ד"ר פרז אומר שלמרות שזה יכול להיראות הגיוני לראות במזון ביתי לתינוקות פתרון לרמות הגבוהות הללו של מתכות כבדות, דיווחים אחרונים מצאו שבגלל רמות הקיימות בתוצרת של חנויות מכולת, שינוי בהרגלי הבישול לא יהיה פתרון ממשי, הרי אנשים מבשלים עם מוצרים תעשייתיים, אז זה לא משנה כל כך שהבישול ביתי, כי המתכות מצויות ברכיבים עצמם.

"אנחנו צריכים גם לחנך אנשים שאנחנו לא מדברים רק על מזון תעשייתי אלא גם על האוכל הביתי. כי זכרו, הרבה מהתוצרת הזו שאנחנו מקבלים ואנחנו רוכשים בחנויות מכולת מכילות גם את הרמות הגבוהות האלה של מתכות כבדות".

דוח שהופק על ידי קבוצת Healthy Babies Bright Futures, המתמקדת בהפחתת החשיפה של תינוקות לכימיקלים רעילים, מצא רמות גבוהות של מתכות כבדות ב-95% מהמוצרים שנבדקו.

ד"ר מקללן אומר שמה שאנחנו באמת צריכים זה יותר נתונים שידריכו הורים ומטפלים לקראת בחירות בטוחות.

"אנחנו יודעים שבבטטה יש יותר ויטמין A מאשר בתפוז. אז, אם אנחנו יודעים שאנחנו רוצים את החומר התזונתי הזה, אני הולך לכוון אתכם לקבוצת המזון הזו כמו שאנחנו יודעים 'היי, לקבוצת המזון הזו יש יותר עופרת או לדג הזה יש יותר כספית'", מקללן. הסביר. "זה לא אומר שאנחנו אוכלים אפס מזה כי יש סבירות שגם יתרונות בריאותיים מקבוצת המזון הזו, אבל אנחנו רק צריכים לקחת את זה במתינות ולדעת שיש איזון".

ד"ר ג'ונס אומרת שהעצה שעמיתיה התזונאים נותנים היא לשנות את סוגי הדגנים והמותגים שאתה נותן לילדך כדי להפחית את הסיכון.

לדבריה, "החלפתם יכולה להפחית את החשיפה, אותו סוג של חשיפה. מכיוון שמוצרים אלה מיוצרים ומעובדים, זה לעתים קרובות המקום שבו אלמנטים מתכתיים יכולים לפעמים להיות מוכנסים בכמויות קטנות לניסוח המוצר".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *