חוקרים: צבע מאכל אדום גורם לדלקות מעיים

Spread the love

שימו לב למה שאתם מכניסים לפה: מדובר בצבע נפוץ המצוי בממתקים רבים כמו סוכריות גומי וגם בחטיפים מלוחים כמו נאצ'וס והולך ומצטבר מידע שלילי לגביו, לא בטוח שכדאי לחכות עד שיצאו הנחיות להפסיק את השימוש בו

במחקר שנערך לאחרונה, ופורסם במגזין הרפואי Nature Communications חוקרים חקרו את ההשפעות של צבע מאכל נפוץ, "אלורה אדום", על דלקת מעיים ובדקו אם הוא עלול לגרום למחלות מעי דלקתיות (IBD) וקוליטיס.
באמצעות מודל של בעלי חיים, הם מצאו שצריכה כרונית אך לא לסירוגין של Allura Red גרמה לדלקת מעיים קלה בעכברים.
החוקרים מקווים שהממצאים שלהם יתריעו לצרכנים על הנזקים הפוטנציאליים של צבעי מזון.
מחלת מעי דלקתית (IBD) מאופיינת בדלקת כרונית של מערכת העיכול.

לא רק במתוקים, גם בנאצ'וס קיימת הסכנה מצבע המאכל הזה (צילום: pixabay)

הגדלת הראיות מצביעה על כך שלתזונה יש תפקיד חשוב בהתפתחות IBD.

מחקרים חשובים מצביעים על כך שתוספי מזון כמו טיטניום דו חמצני, המשמש לתת למזונות צבע לבן אטום, משנים את מיקרוביום המעיים ואת תפקוד המעיים.

מחקר נוסף על האופן שבו תוספי מזון משפיעים על בריאות המעיים עשוי לשפר את המודעות הציבורית ואת מדיניות הבריאות סביב צריכת מזון.

במחקר שנערך לאחרונה, חוקרים העריכו את ההשפעות של צבע מאכל אדום "אלורה אדום" (AR), אחד מחומרי צבעי המאכל הנפוצים ביותר בעולם, במיוחד בארה"ב.

המחקר מצא כי עכברים שנחשפו ל-AR בתחילת החיים היו רגישים יותר לקוליטיס, מצב כרוני המאופיין בדלקת של הציפוי הפנימי של המעי הגס. הממצאים גם הראו שחשיפה כרונית ל-AR גרמה למחלת קוליטיס קלה.

קוליטיס כיבית היא מחלה כרונית מהסוג שאף אחד לא רוצה להוסיף לרשימת הצרות שלו.

היא כוללת תסמינים של כאבי בטן, שלשולים ודימומים בצואה, חום חולשה ואבדן משקל (לא מהסוג שאתם מייחלים לו) בקיצור, עדיף להימנע ממאכלים עם צבעים מלאכותיים ולא לסבול כל כך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *