זהירות מניקור: הקוסמטיקה הזו עלולה לעלות בסרטן

Female Hand with red nails in the lamp for manicure. Nail Lamp Dryer for Gel Nail Polish Curing Manicure Pedicure.

Spread the love

כלי שנעשה בו שימוש כמעט בכל טיפול מניקור התגלה כגורם לנזק ל DNA ולמוטציות בתאים שאחראיות לסרטן

המחקר הבא עלול לגרום לכן להסס: האם הלק ג'ל שלכן שווה את זה?

קרינה ממייבשי ציפורניים עלולה להזיק ל-DNA ולגרום למוטציות הגורמות לסרטן בתאים אנושיים, כך מצא מחקר חדש.

רופאי עור אומרים שהממצאים, במחקר שפורסם ב-17 בינואר בכתב העת הרפואי Nature Communications, אינם חדשים בכל הנוגע לחששות לגבי אור אולטרה סגול, או UV, מכל מקור. למעשה, התוצאות מאשרות את הסיבה לכך שחלק מרופאות העור שינו את הדרך בה הן מקבלות את מניקור הג'ל שלהן או שהפסיקו לחלוטין עם המניקור.

"הממצאים תורמים לנתונים שכבר פורסמו לגבי ההשפעות המזיקות של קרינה (אולטרה סגול) ומראים מוות ישיר של תאים ונזקים לרקמות שעלולים להוביל לסרטן העור", אמרה ל CNN ד"ר ג'וליה קרטיס, עוזרת פרופסור לדרמטולוגיה באוניברסיטת יוטה ארה"ב, שלא היתה מעורבת במחקר.

לדבריה, "מיטות שיזוף רשומות כמסרטנות ומנורות UV הן מיטות שיזוף מיני לציפורניים שלך".

לסוג הזה של קרינה אלקטרומגנטית, לאור אולטרה סגול יש אורך גל שנע בין 10 ל-400 ננומטר, על פי המרכז האמריקני UCAR לחינוך מדעי.

אור אולטרה סגול A (315 עד 400 ננומטר), המצוי באור השמש, חודר לעור עמוק יותר ונמצא בשימוש נפוץ במייבשי ציפורניים UV, שהפכו פופולריים בעשור האחרון. מיטות שיזוף משתמשות ב-280 עד 400 ננומטר, בעוד שהספקטרום המשמש במייבשי ציפורניים הוא 340 עד 395 ננומטר, לפי ההודעה לעיתונות של המחקר.

"אם אתה מסתכל על האופן שבו המכשירים האלה מוצגים, הם משווקים כבטוחים, בלי שום סיבה לדאגה", אמר אחד החוקרים, לודמיל אלכסנדרוב, במהדורת החדשות של CNN. "אבל למיטב ידיעתנו, אף אחד לא באמת חקר את המכשירים הללו וכיצד הם משפיעים על תאים אנושיים ברמה המולקולרית והתאית".

אלכסנדרוב מחזיק בתארים כפולים כפרופסור חבר לביו-הנדסה ולרפואה סלולרית ומולקולרית באוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו.

החוקרים חשפו תאים מבני אדם ועכברים לאור UV, ומצאו שמפגש של 20 דקות הוביל למוות של 20% עד 30% מהתאים. שלוש חשיפות רצופות של 20 דקות גרמו למוות של 65% עד 70% מהתאים החשופים. התאים הנותרים חוו נזק למיטוכונדריה ול-DNA, וכתוצאה מכך נוצרו מוטציות עם דפוסים שנצפו בסרטן העור בבני אדם.

אז האם באמת מניקור מסרטן?

למנקר? או לא למנקר? זאת השאלה (shutterstock)

המגבלה הגדולה ביותר של המחקר היא שחשיפת שורות תאים לאור UV שונה מביצוע המחקר על בני אדם ובעלי חיים חיים, אמרה רופאת העור ד"ר ג'ולי רוסק, מייסדת מרפאת הדרמטולוגיה רוסק בניו יורק. ד"ר רוסק לא היתה מעורבת במחקר.

"כשאנחנו עושים את זה (מקרינים) בתוך ידיים אנושיות, בהחלט יש הבדל", היא אומרת. "רוב קרינת ה-UV נספגת בשכבה העליונה של העור. כאשר אתה מקרין תאים בצלחת הפטרי ישירות, זה מעט שונה. אין לך הגנה מהעור, מפני קורנוציטים או מהשכבות העליונות. זו גם קרינת UVA ישירה מאוד"

אבל המחקר הזה, יחד עם ראיות קודמות – כמו דיווחי מקרה של אנשים שפיתחו קרצינומה של תאי קשקש, הצורה השנייה בשכיחותה של סרטן העור, בשילוב עם מייבשי UVA – פירושו שעלינו "בהחלט לחשוב טוב יותר רק על חשיפת הידיים שלנו לאור UVA ללא כל הגנה", אמרה ד"ר שרי ליפנר, פרופסור חבר לדרמטולוגיה קלינית ומנהלת חטיבת הציפורניים בבית החולים ניו-יורק-פרסביטריאן – המרכז הרפואי וייל קורנל, ארה"ב. גם ד"ר ליפנר לא היתה מעורבת במחקר.

איך מורידים את הסיכון?

ובכל זאת, אם את מודאגת לגבי מניקור ג'ל אבל לא רוצה לוותר עליהם, יש כמה אמצעי זהירות שאת יכולה לנקוט כדי להפחית את הסיכונים.

"מרחי קרם הגנה רחב טווח שמכיל אבץ וטיטניום מסביב לציפורניים, ושימי כפפות UV עם קצות האצבעות חתוכות כשמגיע הזמן לייבש את הציפורניים שלך", אמרה ד"ר קרטיס, שבעצמה, לא עושה מניקור ג'ל. "הייתי ממליצה על חלופות לציפורניים מסוג ג'ל, כמו העטיפות החדשות הזמינות באינטרנט." (עטיפות או רצועות ג'ל לציפורניים הם מוצרי ציפורניים ג'ל מודבקים שלא תמיד דורשים ייבוש על ידי מייבשי ציפורניים UV).

מספר סלונים משתמשים בנורות LED, ש"מחשבות שהן פולטות לא אור UV או כמויות נמוכות בהרבה", אמרה ד"ר ליפנר.

ד"ר ליפנר מקבלת מניקור רגיל – שמחזיק מעמד בדרך כלל שבעה עד 10 ימים – לא במאמץ להימנע מאור UV אלא משום שהיא לא אוהבת את השריית האצטון הגורמת לדילול הציפורניים הכרוכה במניקור ג'ל.

"מניקור רגיל פשוט מיובש באוויר", הוסיפה. "מניקור ג'ל צריך לאטום אותו עם קרינה, ויש להפעיל את הפולימרים בלק, כך שניתן לעשות זאת רק עם נורות UVA."

אם קיבלת באופן קבוע מניקור ג'ל, ד"ר ליפנר ממליצה לפנות לרופא עור מוסמך שיוכל לבדוק את העור שלך לאיתור מבשרי סרטן עור ולטפל בהם לפני שהם הופכים לבעיה רצינית. (אור אולטרה סגול יכול גם להזדקנות העור, להופיע ככתמי שמש וקמטים, היא אמרה.)

אין מספיק נתונים למומחים כדי לשקול באיזו תדירות אנשים יכולים לקבל מניקור ג'ל מבלי להעמיד את עצמם בסיכון, אמרה ד"ר ליפנר. אבל קרטיס המליץ לשמור אותם לאירועים מיוחדים.

ד"ר רוסק לא עושה מניקור ג'ל לעתים קרובות מאוד, אבל משתמשת בקרם הגנה וכפפות כשהיא עושה זאת, אמרה. מריחת סרומים עשירים בנוגדי חמצון, כמו ויטמין C, לפני כן עשויה גם היא לעזור, היא הוסיפה.

"כרופאת עור, אני מחליפה כפפות כנראה שלוש, ארבע פעמים עם מטופל אחד בלבד. ועם לק רגיל, אחרי שלוש, ארבע החלפות כפפות, הלק נעלם", הוסיפה רוסק. "למניקור הג'ל בהחלט יש אורך חיים הרבה יותר טוב, אבל האם זה באמת שווה את הסיכון להזדקנות והתפתחות סרטן העור? כנראה שלא."

אנשים עם היסטוריה של סרטן עור או שרגישים יותר לאור בגלל עור בהיר יותר או לבקנות, תרופות או דיכוי חיסוני צריכים להיות זהירים יותר בנקיטת אמצעי זהירות, אמרו מומחים. עם זאת, בין אם אתה בסיכון גבוה יותר ובין אם לא, רופאי העור CNN דיברו בזהירות דחופה.

"למרבה הצער, הגנה מלאה אינה אפשרית, אז ההמלצה הטובה ביותר שלי היא להימנע לחלוטין מהמייבשים האלה", אמר זייכנר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *